Fruktspäckad marulk med pepparrotssallad och laxromsyoghurt

Fruktspäckad marulk med pepparrotssallad och laxromsyoghurt för ca 4 personer.

Ingredienser

2 x 300 g marulk
Torkade aprikoser och plommon
Salt och peppar
2 msk olivolja
Aluminiumfolie

ca 8 potatisar, skalade och tärnade
2 morötter, skalade och tärnade
8 gröna sparris skurna i bitar
Sugar snap beans alt. sockerärtor
1 rödlök skuren i grova bitar
50 gsmör
2 dl riven pepparrot
Salt och peppar

 

Laxromsyoghurt

2 dl grekisk youghurt
1 citron, tvättad
2 msk laxrom
Salt och peppar.

 

Tillagning

Gör med hjälp av ett brynstål eller en kniv hål i marulken och tryck in den torkade frukten i hålen.
Salta och peppra, droppa över olivolja. Fixera fisken med aluminiumfolie, som små smällkarameller.
Lägg i en ugnssäker form och stek i ugn på 175° tills fiskens innertemperatur är ca 52°.
Dela fisken till fyra eller åtta bitar.
Koka potatis och morötter i en kastrull med mycket vatten, salta. När det återstår ca 2 minuter av koktiden
lägg i sparris och bönor och koka i 2 minuter. Häll av vattnet och blanda i rödlöken. Värm smöret i en kastrull
med pepparroten och blanda i grönsakerna, salta och peppra.

Laxromsyoghurt

Riv skalet på citronen och blanda med yoghurt och laxrom. Salta och peppra.