Festlig rödspätta

Festlig rödspätta för ca 6 perosner.

Ingredienser

800 g rödspättafilé
saft av 1/2 citron
2 paket bladspenat (a 250 g)
1 krm salt
riven muskotnöt
1 burk champinjonkräm (185 g}
1/2 dl ströbröd + 2 krm salt
2-3 msk margarin

Tillagning

Tina fisken om den är fryst. Droppa över citronsaft. Bottna en ugnssäker form med tinad spenat. Salta och krydda med muskot. Lägg en klick  champinjonkrärn mitt på varje filé, vik ihop och lägg på spenatbädden. Strö över ströbröd och salt. Klicka på margarinet. Stek i 225°, mitt i ugnen, 15-20 min.

Servera med kokt ris och Gorgonzolasås.

Gorgonzolasås:

Häll 2 dl ljus buljong, (tärning} och 3 dl grädde i en kastrull. Vispa ner 2 msk vetemjöl. Koka upp och sjud 5 min. Dela ca 75 g Gorgonzolaost i bitar och låt den smälta ner under omrörning. Smaka av med salt.