Fisk- och skaldjurspaj

Fisk- och skaldjurspaj för ca 8-10 personer.

Ingredienser

Pajdeg:

6 dl Vetemjöl
250 g margarin
Drygt 1 dl vatten

 

Fyllning:

500-600 g räkor
2 brk musslor (å 265 g)
500 g torskfilé färsk eller djupfryst
50 g margarin
5 msk vetemjöl
5 dl spad
3 dl grädde
3/4 tsk salt
2 krm vit- eller svartpeppar
1 tsk dragon
1 msk pressad citron
2 dl hackad dill eller persilja

Tillagning

1.
Börja med pajdegen. Mät upp mjölet i en skål.Smula sönder margarinet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga svalt minst 30 min.

2.
Kavla ut degen och täck botten och kanter i enliten långpanna (ca 25×35 cm). Nagga degen och grädda i 225° ugnsvärme ca 20 min.

3.
Skala räkorna. Koka skalen i 5 dl vatten ca 10 min. Spara spadet från musslorna. Skär färsk eller tinad fisk i mindre bitar. Koka dem i silat räkspad och musselspad ca 5 min.

4.
Smält margarinet i en gryta. Rör ner mjölet och späd med kokspad och grädde. Koka ett par min.

5.
Smaka av med salt, peppar, dragon, citron och kryddgrönt. Blanda ner fisk, räkor och musslor och hetta upp. Lägg stuvningen i det varma pajskalet. Servera med en grönsallad.