Fortsätt till innehållet
Helstekt reninnanlår med rostad potatis och rotfrukterstefan2023-05-23T13:45:57+02:00
Helstekt reninnanlår med rostad potatis och rotfrukter
Ingredienser:
- 1,5 kg reninnanlår
- 1 kg potatis, skuren i klyftor
- 500 g rotfrukter (t.ex. morötter, palsternacka, rotselleri), skurna i bitar
- 3 msk olivolja
- 4 vitlöksklyftor, krossade
- 2 msk färsk rosmarin, hackad
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Placera potatis och rotfrukter på en bakplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olivolja, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Blanda väl för att täcka grönsakerna.
- Salta och peppra reninnanlåret och placera det på en ugnssäker form bredvid grönsakerna.
- Tillaga rotfrukterna i ugnen i ca 45-60 minuter tills grönsakerna är gyllenbruna och genomstekta, Stek reninnanlåret tills når önskad innertemperatur.
- Ta ut reninnanlåret och grönsakerna ur ugnen och låt köttet vila i 10-15 minuter innan du skär det i skivor. Servera med de rostade potatisarna och rotfrukterna.