Helstekt reninnanlår med rostad potatis och rotfrukter

Ingredienser:

  • 1,5 kg reninnanlår
  • 1 kg potatis, skuren i klyftor
  • 500 g rotfrukter (t.ex. morötter, palsternacka, rotselleri), skurna i bitar
  • 3 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Placera potatis och rotfrukter på en bakplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olivolja, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Blanda väl för att täcka grönsakerna.
  3. Salta och peppra reninnanlåret och placera det på en ugnssäker form bredvid grönsakerna.
  4. Tillaga rotfrukterna i ugnen i ca 45-60 minuter tills grönsakerna är gyllenbruna och genomstekta, Stek reninnanlåret tills når önskad innertemperatur.
  5. Ta ut reninnanlåret och grönsakerna ur ugnen och låt köttet vila i 10-15 minuter innan du skär det i skivor. Servera med de rostade potatisarna och rotfrukterna.