Basilika- och jordgubbsfylld gös

Basilika- och jordgubbsfylld gös för ca 4 personer.

Ingredienser

2 gösfileer med skinn
2 dl jordgubbar
1 kruka basilika
Salt och peppar
Bindgarn
2 röda paprikor
1 knippe salladslök
Balsamicosirap
Potatis

Tillagning

Hacka jordgubbarna grovt och blanda med basilika. Lägg fileerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda,
krydda med salt och peppar. Täck en file med jordgubbsröran, lägg den andra filen ovanpå.
Bind ihop med bindgarn som på bilden. Grilla. Använd gärna digital termometer,
fisken är klar vid en innertemperatur på 52 °.
Paprika och salladslök är gott att grilla till. Tänk på att salladslöken blir klar på någon minut.
Ringla balsamicosirap över fisken när den är klar och servera med nykokt potatis.

Gösfile finns tillgänglig.