Spett med marulk och havskräfta samt rostad vitlöksyoghurt
8 st spett med marulk och havskräfta samt rostad vitlöksyoghurt.
Ingredienser
SPETTEN
8 st blötlagda grillspett
600 g marulk
8 st kräftstjärtar
8 st minisquash eller
en 1/2 squash i bitar
8 st småtomater
1 st lime i bitar
ROSTAD VITLÖKSYOGHURT
3 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl turkisk yoghurt
1 nypa krossade chiliflakes
DILL- OCH BROCCOLICOUSCOUS
2 dl couscous
2 dl vatten
3 msk olivolja
1 stånd broccoli
några vitlöksklyftor
1/2 st knippe dill, hackad
2 dl hyvlad lagrad prästost
salt
Tillagning
Lägg couscousen i en skål. Koka upp vatten och olivolja och slå över couscousen . Salta, rör om och täck skålen med plastfilm . Låt kallna.
Skär broccolin i små bitar och mixa i en matberedare tillsammans med vitlök. Blanda broccoli med couscous, dill och prästost. Smaka av med salt och peppar.
Rosta vitlöksklyftorna med skalet på i olivoljan på medelhög värme. Antingen i en liten foliebit på grillen eller i en liten kastrull på spisen. Skala dem och mosa med en gaffel.
Blanda vitlöken och oljan med yoghurt och smaka av med chili, salt och peppar.
Skär fisken i bitar och skala kräftorna. Varva fiskbitar och kräftor med grönsaker, lime och basilikablad . Pensla med olja och grilla ett par minuter på var sida. Krydda med salt och peppar.
Servera gärna med grillad sparris