Ansjovisfylld rödspätta

Ansjovisfylld rödspätta för ca 4 personer.

Ingredienser

500 g rödspättafiléer

FYLLNING:

1/2 knippa dill
100 g ansjovisfiléer
2 mjukkokta ägg
3/4 dl vatten
1 1/2 msk ansjovisspad
5 vitpepparkorn
dillstjälkar
2 dl créme fraiche
Tabasco
fiskbuljongtärning
1/2 knippa dill
pressad äggula
citronskivor

Tillagning

Tina fisken om den är fryst. Hacka dill, ansjovis och mjukkokta ägg. Blanda fyllningen och fördela på fisken, vik eller rulla ihop.

Lägg fisken i en traktörpanna. Häll i vatten och ansjovisspad. Lägg i pepparkorn och dillstjälkar. Koka under lock på svag värme ca 5 minuter.

Ta upp fisken. Sila spadet. Blanda ner créme fraichen i spadet och koka ca 5 minuter till en simmig sås.

Smaka av med lite Tabasco och en bit av en fiskbuljongtärning. Lägg ner fisken i såsen. Hetta upp och garnera med dill, äggula och citron.

Servera med kokt pressad potatis eller ris och tomater.