Fiskfile panerad i rotfruktschips.

Fiskfile panerad i rotfruktschips för ca 4 personer

Ingredienser

600 g valfri vit fiskfile, t.ex. torsk
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 påse rotfruktschips
Salt och peppar

Råkostyoghurt

50 g broccoli
1 morot
1 vitlöksklyfta
3 dl yoghurt
Citron
Salt och peppar

 

Tillagning

Dela fileerna i portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Häll mjöl i en tallrik.
Knäck ägget i en annan djup tallrik och vispa lätt. Krossa rotfruktschipsen, ca 2 dl, och lägg i en tredje tallrik.
Vänd fiskfileerna i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sist i rotfruktskrosset. Stek i rikligt med matolja.
Servera med kokt potatis, sallad och en råkostyoghurt.

Råkostyoghurt:

Skiva broccoli och morot tunt, pressa vitlöken och blanda med yoghurten.
Pressa i lite citronsaft. Smaksätt eventuellt med salt och peppar .