Champinjonfärserad bergtungafile med kålrot- och vitlökspure

Champinjonfärserad bergtungafile med kålrot- och vitlökspure för ca 4 personer

Ingredienser

4 fileer av bergtunga
12 stora champinjoner
50 g bladpersilja, hackad
1 dl olivolja
Salt och peppar

Tomatvinägrett

10 cocktailtomater – finhackade
1 schalottenlök eller rödlök
1 /2 dl rödvinsvinäger
1 rsk strösocker
11 / 2dlolivolja
salt och peppar

Kålrot- och vitlökspure

800 g skalad kålrot i mindre bitar
4-6 vitlöksklyftor, skalade
1-2 dl varm mjölk
50 gsmör
salt och peppar

Tillagning

Skär champinjonerna tunt, blanda med bladpersilja och olivolja. Salta och peppra. Dela fiskfilen på längden.
Lägg den mindre delen i botten på en smord, ugnssäker form, lägg på ett tjockt lager svampblandning och
sedan den andra filen ovanpå. Pensla på olivolja, salta och peppra. Tillaga i ugn, 175°  ca 10 minuter.

Hacka löken fint och värm den i en kastrull med lite olivolja. Häll över vinäger och socker, låt puttra i ca 2 minuter.
Tag kastrullen från värmen, häll i tomater och resten av olivoljan, rör om. Salta och peppra.
Koka kålrot och vitlök mjuk och häll av vattnet. Mixa ett mos tillsammans med mjölk och smör. Salta och peppra.