Rödtungarullader

Läckra rödtungarullader av rödtungafilé med fisksås serveras med pressad potatis.

Ingredienser

Rödtungafiléer
Crème Fraiche
Räkor
Dill
Salt
Peppar
Paprikapulver
Pressad citron
Vitlök
Olivolja
Smör
Ströbröd

 

Sås

Fiskbuljongtärning
Grönsaksbuljongtärning
Hummerfond
ev. Vitt vin
Grädde
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Sockerärtor

 

Pressad potatis

Potatis
Sockerärtor
Persilja

 

Tillagning

Rödtungarullader

Dela Rödtungafiléer på längden, lägg bitarna med ryggen nedåt.

Blanda Crème Fraiche med hackade XL räkor, hackad dill, salt, peppar, paprikapulver, lite pressad citron, 1 vitlöks klyfta, några droppar olivolja.

Smörj en ugnsform med smör.

Lägg i en sked med Crème Fraicheblandningen i varje filébit och rulla ihop, lägg skarven nedåt i ugnsformen.

När alla filéerna ligger i formen, strö över lite ströbröd och ställ i ugnen 20 minuter på 200 grader.

Sås

Under tiden tag en kastrull med 1st fiskbuljongtärning, 1st grönsaksbuljong samt lite hummerfond (samt gärna lite vitt vin).

Fyll i 1L vatten och låt koka på hög värme så fonden reduceras ner till hälften.

Slå i 2,5L grädde o krydda med salt, peppar o lite cayennepeppar, smaka av.

 

 

Koka upp vatten och lägg ner några sockerärtor 1minut i kokande vatten.

Servera filéerna med pressad potatis som du låtit strö över lite nedklippt persilja över, sockerärtor samt avsluta med fisksåsen.

Avnjut med ett glas Pinot Gris, alternativt Chardonnay från Frankrike.