Sötsur räksoppa

Sötsur räksoppa för ca 4 personer

Ingredienser

ca 300 g räkor med skal
(ca 100 g skalade)
1 citron
(2 – 3 msk torr sherry)
1 Liten gul lök
50 g små färska champinjoner
1 msk olja
2 tsk vetemjöl
8 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 msk äkta soja
dill

Tillagning

Skala räkorna. Borsta citronen, torka den och riv av det gula på skalet. Pressa ur 2 msk saft.
Blanda räkor, rivet skal, citronsaft och sherry. Täck över och låt stå ca 1 timme i kylskåp.

Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva svampen. Värm upp oljan i en gryta. Lägg i och
fräs lök och svamp ett par minuter under omrörning. Strö över mjölet, rör om och tillsätt vatten,
buljongtärning och soja. Koka upp och koka under lock på svag värme ca S min.

Blanda i räkor med marinad. Värm upp och smaka av. Garnera med dillkvist. Servera med vitt bröd.