Röding filé 4 portioner.

Svårighetsgrad: Enkel

4 st Tinade rödingfiléer ca 200-250 gram /st

Sätt ugnen på 175 grader (Varmluft)

1 Bakplåt som du täcker med bakplåtspapper.

Strö ut olja, salt (örtsalt), Citronpeppar och kryddor enligt eget önskemål på oljan och bakplåten.

Lägg 4 st tinade rödingfiléer med skinnsidan uppåt.

Tillagningstid: 10 min

Temp: 175 grader

Serveras med Dill kokt färskpotatis (både kall och varm sås passar utmärkt.)

(Tänk på att skinnet väger så att man inte har för lite röding filéer om Ni har gäster.)

 

  • Hur mycket fisk går det åt?
  • Om en familj på 2 vuxna och 2 barn äter fisk EN gång i veckan: 4 st portioner á 150g = 600 gram fisk per vecka. På 8 veckor blir det 4,8 Kg fisk!
  • 5 kg fisk täcker ungefär 8 veckors behov av fisk.